Welkom bij Hof Hählgans - ontmoet de grootste kudde Rocky Mountain Horses in Europa!

U bent geinteresseert in een Rocky Mountain Horse? Dan bent u bij ons op het juiste adres.. wij hebben 30 jaar ervaring met de gangenpaardenfokkerij en hebben 5 jaar geleden de Rocky ontdekt. Intussen graast de grootste kudde Rocky Mountain horses buiten de Verenigde Staten op ruim 50 hectare eigen terrein.

Een bijzondere fokgroep, met zorg geselecteerd en bestaande uit National Champions of veelal direkte nakomelingen daarvan. Als “icing on the cake” vindt u bij ons zeldzame kleuren zoals dun, champagne, roan, palomino, buckskin op basis van de typische zilverappelkleur. Ons “stokpaardje” is een paardvriendelijke huisvesting, met inloopstallen en grootschalig aangelegde, droge paddocks met biologisch hooi van eigen oogst in de winter.

Paardvriendelijke trainingsmethode’s, zoals de combinatie van klassieke dressuur, equikinetics en natural horsemanship, en inrijden op een leeftijd waarop het paard fysiek en psychisch rijp is, zijn voor ons evengoed een must.

Onder onze nakomelingen zult u ook de verschillende type Mountain Horses vinden.. vlak en economisch bewegende tölters, maar ook paarden met meer knieactie en tempo, geschikt voor de gangenpaardensport of de endurance. Een ding hebben ze gemeen, namelijk een gouden, nuchter karakter wat zo kenmerkend is voor het ras!

Mocht u meer infromatie wensen, neem telefonisch contact op. Wij spreken nederlands!